Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομελέτα με ντομάτα, ανθότυρο Κρήτης και σπαράγγια

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Αυγά-ομελέτες

 

omeleta domata

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαράγγια για 5-6 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολιτικό τηγάνι και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με τα λαχανικά και ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 5 λεπτά.
  6. Τοποθετούμε το τηγάνι σε αναμμένο γκριλ για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε την ομελέτα μαζί με τα σπαράγγια και πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο ανθότυρο.
  7. Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα την ομελέτα, προσθέτοντας λίγη σαλάτα στην άκρη του πιάτου, την οποία περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 240 γρ. ανθότυρο Κρήτης, τριμμένο
  • 6 μεγάλα αυγά
  • ¼ φλιτζανιού γάλα
  • 20 σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 200 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, πλυμένη και στραγγισμένη

Tips: Αντί για φρέσκα σπαράγγια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαράγγια σε κονσέρβα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ομελέτα ντομάτα, ανθότυρο Κρήτης και σπαράγγια.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 260 γρ.
Ενέργεια 337 kcal
Πρωτεΐνες 20,2 γρ.
Υδατάνθρακες 8,7 γρ.
Λιπαρά 24,2 γρ.
Χοληστερίνη 311 mg
Νάτριο 432 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ