Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομελέτα ρολό

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Αυγά-ομελέτες

 

omeleta-rolo

Εκτέλεση

  1. Με ένα σύρμα χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με τα λαχανικά, τη γαλοπούλα και το τυρί.
  3. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μέχρι να ροδίσει η ομελέτα.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια της λαδόκολλας Πιάνοντας την ομελέτα από την μία μεριά αρχίζουμε να την τυλίγουμε, χωρίς όμως να τη σφίξουμε πολύ.
  5. Τη τοποθετούμε σε μια πιατέλα, κόβουμε φέτες και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα ή σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
  • 1/3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180 γρ.) τυρί μοτσαρέλα light τριμμένη
  • αλάτι - πιπέρι

Tips: Αν χτυπήσουμε τα αυγά με το αλεύρι πρώτα και στη συνέχεια προσθέσουμε το γάλα, θα μας δώσει στην ομελέτα μια πιο λεία υφή.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 160 γρ.
Ενέργεια 212 kcal
Πρωτεΐνες 20,1 γρ.
Υδατάνθρακες 8,1 γρ.
Λιπαρά 11 γρ.
Χοληστερίνη 278 mg
Νάτριο 674 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ