Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπισκότα “Cookies” με ξηρούς καρπούς

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλουράκια
cookies with nuts

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαργαρίνη, τη στέβια, τα αυγά και την κανέλα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέστε τη βρώμη, το θρυμματισμένο πεκάν, τα φιστίκια και τα καρύδια στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  3. Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, πλάστε 6 ίσες μερίδες του μίγματος και φροντίστε επίσης να αφήσετε κενό ανάμεσα στα μπισκότα.
  4. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού,  πιέστε απαλά πάνω στα μπισκότα, έτσι ώστε να γίνουν επίπεδα.
  5. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο για 6 λεπτά. Όταν ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
  6. Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλτε τα σε ένα μπολ, σφραγίστε το και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.
Υλικά για 6 μερίδες:
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη με ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού βρώμη
  • 1 φλιτζάνι στέβια
  • 1 αυγό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2/3 φλιτζανιού πεκάν ή φουντούκια, θρυμματισμένα
  • 2/3 φλιτζανιού φιστίκια, θρυμματισμένα
  • 2/3 φλιτζανιού καρύδια, θρυμματισμένα
 
Σε αντίθεση με αρκετές άλλες γλυκαντικές ύλες, η στέβια είναι σταθερή, δεν αλλοιώνεται και δεν χάνει τη γλυκύτητά της, ακόμα κι όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες έως και 200° C. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη σε ένα πιο ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων καυτών ροφημάτων και γλυκών που απαιτούν βράσιμο (π.χ. μαρμελάδες) ή ψήσιμο.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 50 γρ.
Ενέργεια 396 kcal
Πρωτεΐνες 12 γρ.
Υδατάνθρακες 15 γρ.
Λιπαρά 32 γρ.
Χοληστερίνη 27 mg
Νάτριο 30 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ