Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλουράκια
koulourakia portokalioy

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη σόδα, την αμμωνία και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε είτε με το χέρι είτε με μια σπάτουλα, για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, στο μίγμα ανακατεύοντας διαρκώς. Η ζύμη μας είναι έτοιμη, όταν το μίγμα μας είναι μαλακό και ελαστικό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά, για να ¨ξεκουραστεί¨.
  3. Ύστερα λαδώνουμε δυο ταψάκια, και πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα εμείς επιθυμούμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
Υλικά:
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού αμμωνία
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι νηστίσιμα και εύκολα στη παρασκευή τους και αποτελούν μία ιδιαίτερα νόστιμη και θρεπτική διατροφική πρόταση και για το λόγο αυτό μπορούν να ενταχθούν στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, κυρίως υπό τη μορφή μικρών γευματιδίων (σνακ) και πάντα με μέτρο!!!

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 50 γρ.
Ενέργεια 196 kcal
Πρωτεΐνες 2,5 γρ.
Υδατάνθρακες 25,3 γρ.
Λιπαρά 9,5 γρ.
Χοληστερίνη 1 mg
Νάτριο 104 mg
myDiatrofi8
Τίνα Αντωνίου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τίνα Αντωνίου