Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπισκότα κολοκύθας με βρώμη και σταφίδες

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλουράκια

 

mpiskota kolokythas me vromi kai stafides

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τα αυγά, το ξύσμα, την κανέλα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας το αλεύρι για το τέλος.
  3. Όταν αναμειχθούν όλα τα υλικά σταματάμε το ανακάτεμα (εάν σας φανεί πολύ υγρό προσθέστε λίγο κουάκερ ακόμα)
  4. Κόβουμε με κουτάλι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.. αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν ελαφρώς.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να σταθούν λίγο και τα βγάζουμε από το ταψί.
 Υλικά για 20-25 μπισκότα:
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. βρώμη (κουάκερ)
  • ½ κ. γλυκού σόδα
  • ½ κ. γλυκού κανέλα
  • ½ πρέζα αλάτι
  • 5 ½ κ. σούπας (75 γρ.) ηλιέλαιο
  • 3 ½ κ. σούπας (50 γρ.) μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 125 γρ. κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη, ωμή
  • 50 γρ. σταφίδα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 αυγό
Τώρα που σιγά σιγά μπήκε ο χειμώνας έκαναν την εμφάνιση τους και οι κολοκύθες.. που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, κάλιο, φυτικές ίνες, ω-3 λιπαρά οξέα και πηγή βιταμινών Α και C. Εκτός από την γνωστή κολοκυθόσουπα σας προτείνω υγιεινά μπισκότα για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, χωρίς τύψεις.
Tips: Το συγκεκριμένο μείγμα γίνεται πολύ εύκολα διότι δεν χρειάζεται μίξερ. Δεν προσθέτουμε πολλά υγρά, δουλεύουμε το μείγμα με τα υγρά της κολοκύθας για να έχουν καλύτερη γεύση. Τα μπισκότα κολοκύθας με βρώμη διατηρούνται μαλακά για πολύ καιρό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταφίδες με καρύδια, αποξηραμένα φρούτα ή goji berry.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 20 γρ.
Ενέργεια 74 kcal
Πρωτεΐνες 1,1 γρ.
Υδατάνθρακες 9 γρ.
Λιπαρά 3,8 γρ.
Χοληστερίνη 8 mg
Νάτριο 25 mg
myDiatrofi8
Πόπη Σαμπροβαλάκη

Τελευταία άρθρα από τον/την Πόπη Σαμπροβαλάκη