Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιδές πουτίγκα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Διαίτης/Ελαφριά

 

fides-poutigka

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέτουμε το φιδέ με τη κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 8 με 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα μας.
  3. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια, τη μαστίχα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  4. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με τεμαχισμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 4 κούπες γάλα φρέσκο (1 λίτρο)
  • 3 ½ κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 130 γρ. φιδές (μαλλιά αγγέλου)
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού λικέρ μαστίχας ή τριμμένη μαστίχα (προαιρετικά)
  • Φιστίκια Αιγίνης ωμά για γαρνιτούρα

Tips: Μπορούμε επίσης να το γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς. Ποιος είπε ότι ο φιδές χρησιμοποιείται μόνο για παρασκευή σούπας; Απλό και πρωτότυπο επιδόρπιο γλύκισμα φιδές πουτίγκα, που θυμίζει ρυζόγαλο. Από τα πιο εύκολα γλυκίσματα του καλοκαιριού και παράλληλα πολύ θρεπτικό για τα παιδιά αφού έχει σαν βάση του το γάλα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 200 γρ.
Ενέργεια 231 kcal
Πρωτεΐνες 8,9 γρ.
Υδατάνθρακες 29,8 γρ.
Λιπαρά 8,5 γρ.
Χοληστερίνη 22 mg
Νάτριο 83 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ