Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάφινς με χαμηλά λιπαρά

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Διαίτης/Ελαφριά

 

mafins-me-xamila-lipara

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170 °C.
  2. Παίρνουμε έναν ειδικό δίσκο για μάφινς με 6 θέσεις και προσαρμόζουμε στην καθεμία από μια χάρτινη θήκη για μάφινς.
  3. Πολτοποιούμε σε ένα μπολ την μπανάνα με ένα πιρούνι, στη συνέχεια προσθέτουμε το
  4. χυμό μήλου και βανίλιας.
  5. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί.
  6. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο ξηρό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξουμε σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα.
  8. Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζουμε από το δίσκο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα όπου τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 75ml χυμό μήλου
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 150γρ.  αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 100 γρ. φρουκτόζη
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 5 δαμάσκηνα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 χούφτα καρύδια
  • 1 χούφτα ηλιόσπορους καθαρισμένους

Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φρουκτόζη με 10 γραμμάρια στέβια, για λιγότερες θερμίδες και σάκχαρα. Επίσης αντί για χάρτινα φορμάκια μπορείτε να βάλετε φορμάκια σιλικόνης για muffin. Το τέλειο μάφιν έχει μια λεπτή ρόδινη κρούστα, μια ελαφρώς στρογγυλεμένη κορυφή, είναι αφράτο και ελάχιστα υγρό στο εσωτερικό.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 115 γρ.
Ενέργεια 279 kcal
Πρωτεΐνες 5,6 γρ.
Υδατάνθρακες 54,6 γρ.
Λιπαρά 6,1 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 42 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ