Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κέικ

 

keik-sokolatas-me-ksiroys-karpoys

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Στο μεταξύ, αναμειγνύετε τη ζάχαρη του 2ου μείγματος με το νερό και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση ώστε να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Κατόπιν, αναμειγνύετε το σιρόπι με τη σοκολάτα που λιώσατε.
  2. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε στο μίξερ τα υλικά του 3ου μείγματος (αυγά, ζάχαρη, ξηρούς καρπούς) μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Στη συνέχεια, ενσωματώνετε και αυτό το μείγμα στο προηγούμενο, ανακατεύοντας ελαφρά και προσεχτικά με μια σπάτουλα ώστε να μη χαθεί ο όγκος του.
  3. Ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, στην οποία έχετε στρώσει λαδόκολλα. Σκεπάζετε επίσης με λαδόκολλα την επιφάνεια του μείγματος και βάζετε τη φόρμα σε μπεν μαρί.
  4. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 130° C για 72 λεπτά. Δεν ανοίγετε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μόλις είναι έτοιμο, ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 19 μερίδες:

 

Για το 1ο μείγμα

  • 115 γρ. σοκολάτα 70%
  • 115 γρ. σοκολάτα 64%
  • 200 γρ. σοκολάτα 100%
  • 200 γρ. βούτυρο

Για το 2ο μείγμα

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml νερό

Για το 3ο μείγμα

  • 3 αυγά
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. καρύδια

Tips: Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε γλάσο σοκολάτας φτιάχνοντας το ως εξής: κομματιάστε 100 γρ. κουβερτούρας σε μια κατσαρόλα, προσθέστε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήστε τα να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας πότε πότε.  Αφήστε λίγο το γλάσο να κρυώσει και στη συνέχεια περιχύστε το κέικ με το γλάσο. Εύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς με 320 θερμίδες ανά μερίδα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 60 γρ.
Ενέργεια 320 kcal
Πρωτεΐνες 3,8 γρ.
Υδατάνθρακες 26,3 γρ.
Λιπαρά 22,2 γρ.
Χοληστερίνη 55 mg
Νάτριο 95 mg
myDiatrofi8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης