Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρμελάδα ροδάκινο-ανανά χωρίς ζάχαρη

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κουταλιού/Μαρμελάδες
marmelada-rodakino-anana-xoris-zaxari

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά 1,8 με 2,5 κιλά ροδάκινα. Τα στραγγίζετε καλά. Αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια. Λιώστε με ένα πιρούνι τη σάρκα του ροδάκινου (μην χρησιμοποιήστε μπλέντερ) και προσθέστε στον πάτο μιας κατσαρόλας 2 λίτρων. Θερμαίνετε σε χαμηλή φωτιά για να απελευθερωθεί ο χυμός, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει το φρούτο.
  2. Στη συνέχεια τοποθετείτε τα μαγειρεμένα ροδάκινα σε σουρωτήρι αφού το επενδύσετε πρώτα με τέσσερα τετράγωνα κομμάτια τουλπανιού (υφασμάτινο πουγκί ή γάζα). Αφήστε να στάξει το χυμό για 15 λεπτά. Φυλάξτε αν θέλετε το χυμό για να φτιάξετε ζελέ.
  3. Μετρήστε 4 φλιτζάνια πολτοποιημένου ροδάκινου για την παρασκευή της μαρμελάδας. Προσθέστε το λιωμένο ανανά, το χυμό λεμονιού ανακατέψτε καλά. Βράστε το μείγμα σε ήπια θερμοκρασία (105 βαθμούς κελσίου) για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας κολλήσει. Χρησιμοποιήστε καινούργια ξύλινη κουτάλα γιατί οι παλιές που έχετε χρησιμοποιήσει στα φαγητά μπορεί να δώσουν στη μαρμελάδα μυρωδιά σκόρδου ή κρεμμυδιού.
  4. Όταν φτιάχνετε γλυκά του κουταλιού ή μαρμελάδες ένα βασικό στοιχείο για να σας διατηρηθούν πολύ καιρό χωρίς να σας μουχλιάσουν είναι τα αποστειρωμένα βάζα. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα γυάλινα βάζα με καπάκι που κλείνει ερμητικά. Πάντα πριν τα αποστειρώσετε τα πλένετε καλά με νερό, σαπούνι και σόδα. Για να τα αποστειρώσετε ανάβετε το φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου και στην σχάρα στρώνετε μια βαμβακερή καθαρή πετσέτα. Τοποθετείτε ανάποδα τα βάζα και τα αφήνετε εκεί για 15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για χρήση!
  5. Τοποθετήστε τη μαρμελάδα μέσα στα ζεστά βάζα αφήνοντας ένα κενό 1 πόντου από το καπάκι για να αναπνέει η μαρμελάδα και σφραγίστε το καλά. Αναποδογυρίστε τα βαζάκια για 24 ώρες.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 16 μερίδες:

 

  • 4 φλιτζάνια στραγγισμένο πολτό ροδάκινου
  • 2 φλιτζάνια λιωμένο και στραγγισμένο ανανά χωρίς ζάχαρη
  • ¼  φλιτζάνι χυμό λεμονιού εμφιαλωμένο ή χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Tips: Αυτή η συνταγή επίσης μπορεί να εκτελεστεί από καθόλου έως 2 φλιτζάνια ζάχαρης, σύμφωνα με την γεύση ή την προτίμηση του καθενός. Επιπλέον μπορούν να προστεθούν  γλυκαντικές ουσίες αντί ζάχαρης. Εάν χρησιμοποιήσετε ασπαρτάμη να γνωρίζετε ότι η γλυκαντική της ικανότητα μπορεί να χαθεί μέσα σε 3 έως 4 εβδομάδες. Απόδοση συνταγής 240 γρ. μαρμελάδα. Μια συνταγή μαρμελάδα ροδάκινο-ανανά εύκολη, χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 15 γρ.
Ενέργεια 30 kcal
Πρωτεΐνες 0,5 γρ.
Υδατάνθρακες 6,8 γρ.
Λιπαρά 0,1 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 1 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ