myDiatrofi

Cheesecake Αμερικάνικο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρέμες/Ψυγείου

 

cheesecake main1-730x400

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ° C. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη στέβια και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα λασπώδες μίγμα.
  2. Στρώνουμε το μίγμα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με 28εκ. διάμετρο, ψηλό χείλος και αποσπώμενη βάση και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160 ° C.
  3. Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα. Είναι βασικό το τυρί κρέμα να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε το τυρί κρέμα στο μίξερ στη χαμηλή ένταση, τη χτυπάμε και στη συνέχεια καθώς ανακατεύουμε στο μίξερ προσθέτουμε ένα ένα τα εξής υλικά, τη στέβια, το αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι, τη βανίλια, το λεμόνι, τα αυγά και στο τέλος τη κρέμα γάλακτος.
  4. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφού κρυώσει, βουτυρώνουμε ελαφρά τα τοιχώματα της και προσθέτουμε το μίγμα της κρέμας.
  5. Βάζουμε τη φόρμα ξανά στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 ° C για 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 90 ° C για 25 λεπτά.
  6. Μετά σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε λίγο το πορτάκι του φούρνου και αφήνουμε μέσα το γλυκό μας για 2 περίπου ώρες. Στη συνέχεια αφαιρούμε το γλυκό μας από το φούρνο και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες.
  7. Αφαιρούμε το τσέρκι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα με όποια γεύση επιθυμούμε απλώνοντας στην επιφάνια.
δείτε επίσης το Τσιζκέικ λεμονιού

 


 

 Υλικά για 12 μερίδες:

για τη βάση

  • 140 γρ. πτι μπερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στέβια
  • 85 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά όχι μέχρι να κάψει

για τη κρέμα

  • 900 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
  • 20 γρ. σκόνη στέβια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 ½  κουταλάκι του γλυκού βανίλια (υγρή)
  • 1 ½  κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 284 ml κρέμα γάλακτος (12% λιπ.) για γλυκά

Το καλύτερο αμερικάνικο γλύκισμα στην παραδοσιακή Νεοϋορκέζικη έκδοσή του. Πλούσια κρέμα που πρώτα ψήνεται με τα αυγά για να πάρει σώμα και γεύση και στη συνέχεια παγώνει στο ψυγείο για να σφίξει. Απλώς το τέλειο cheesecake!

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 140 γρ.
Ενέργεια 235 kcal
Πρωτεΐνες 8,3 γρ.
Υδατάνθρακες 13 γρ.
Λιπαρά 16,3 γρ.
Χοληστερίνη 161 mg
Νάτριο 350 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πανακότα σοκολάτας Τσιζκέικ λεμονιού »