Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγωμένο επιδόρπιο με αχλάδι και σως σοκολάτας

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρέμες/Ψυγείου

 

pagomeno-epidorpio-me-axladi-kai-sos-sokolatas

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε φέτες τα αχλάδια και τα βάζετε σε σκεύος με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και το νερό. Καλύπτετε το σκεύος και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Αφαιρείτε τα γαρίφαλα. Αφήνετε τα αχλάδια να κρυώσουν.
  2. Χτυπάτε τα αχλάδια με το χυμό τους στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε τον πουρέ αχλαδιού σε ένα μπολ, το σκεπάζετε και το βάζετε στην κατάψυξη.
  3. Στρώνετε μια μακρόστενη φόρμα χωρητικότητας 900 γρ. με διάφανη μεμβράνη αφήνοντάς τη να προεξέχει από τις πλευρές της φόρμας. Βγάζετε τον παγωμένο πουρέ από την κατάψυξη και τον χτυπάτε στο μπλέντερ ώσπου να γίνει απαλός. Έπειτα, ρίχνετε τον πουρέ στη φόρμα, τη σκεπάζετε και τη βάζετε στην κατάψυξη.
  4. Ετοιμάζετε τη σως. Κόβετε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Τοποθετείτε το μπολ πάνω από ένα σκεύος με βραστό νερό. Όταν λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε τον καφέ και ανακατεύετε. Κατόπιν, προσθέτετε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το μπράντι. Αφήνετε τη σως στην άκρη.
  5. Περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρετε βγάζε τη φόρμα από την κατάψυξη. Αναποδογυρίζετε την κρέμα αχλαδιού σε πιατέλα. Αφαιρείτε τη διαφανή μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για να μαλακώσει ελαφρώς. Ζεσταίνετε τη σως σοκολάτας πάνω από βραστό νερό. Τοποθετείτε μία φέτα κρέμα αχλαδιού σε κάθε πιάτο και ρίχνετε από πάνω λίγη από τη σως. Γαρνίρετε με λεπτές λωρίδες πορτοκαλόφλουδας και σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 10 μερίδες:

 

  • 1 ½ κιλό ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα, χωρίς την καρδιά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 115 γρ. (½ φλιτζάνι) ζάχαρη ψιλή
  • 10 γαρίφαλα
  • 90 ml (6 κουτ. σούπας) νερό

Για το γαρνίρισμα

  • λεπτές λωρίδες πορτοκαλόφλουδας

Για τη σως σοκολάτας

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 ml (4 κουτ. σούπας) δυνατό μαύρο καφέ
  • 200 ml (1 φλιτζάνι) πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 30 ml (2 κουτ. σούπας) μπράντι (κατά προτίμηση μήλου)

Tips: Για περισσότερη γεύση, χρησιμοποιήστε αχλάδια ώριμα και χυμώδη. Συνταγή παγωμένο επιδόρπιο με αχλάδι και σως σοκολάτας. Ένα γαλλικό επιδόρπιο από αχλάδια, καλοκαιρινό και δροσιστικό που μπορείτε να κλείσετε εντυπωσιακά ένα πλούσιο γεύμα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 190 γρ.
Ενέργεια 306 kcal
Πρωτεΐνες 2,5 γρ.
Υδατάνθρακες 40,1 γρ.
Λιπαρά 15,1 γρ.
Χοληστερίνη 12 mg
Νάτριο 22 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης