Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανακότα σοκολάτας

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρέμες/Ψυγείου

 

panakota-sokolatas

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Μόλις ομογενοποιηθούν και χωρίς να βράσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε μπολάκια στο ψυγείο για να παγώσουν για 4 ώρες τουλάχιστον.
  2. Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
  3. Σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο ή με διάφορες γεύσεις  μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού ή και με λίγο κρέμα γάλακτος.
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 600 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Light
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα ζελατίνας (περίπου 15 γρ.)
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

Tips: Τα λεπτά φύλλα ζελατίνης των 2,  2½  και 5 γραμμαρίων, τα βρίσκουμε συσκευασμένα στα σούπερ μάρκετ. Τα φύλλα ζελατίνης είναι πιο εύχρηστα, γιατί διαλύονται εύκολα, δεν σβολιάζουν και υπολογίζεται ευκολότερα η ποσότητά τους. Μια συνταγή πανακότα σοκολάτας εύκολη με 289 θερμίδες.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 160 γρ.
Ενέργεια 289 kcal
Πρωτεΐνες 5,7 γρ.
Υδατάνθρακες

30,6

γρ.
Λιπαρά 16 γρ.
Χοληστερίνη 14 mg
Νάτριο 64 mg
myDiatrofi8
Δημήτρης Γραμματικάκης

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Γραμματικάκης