Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμελωμένα σταφύλια

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Με φρούτα

 

karamelomena-stafylia

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με βαριά βάση ανακατεύετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη με 4 κουταλιές νερό. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
  2. Προσθέτετε με προσοχή 1 κουταλιά καυτό νερό και ανακινείτε το σκεύος για να ανακατευτεί το σιρόπι. Με ένα μεγάλο πιρούνι παίρνετε ένα τσαμπί σταφύλια και το βυθίζετε στην καραμέλα μέχρι να σκεπαστεί ολόκληρο. Αφήνετε τα σταφύλια σε χαρτί ζαχαροπλαστικής για να κρυώσουν και να σκληρύνει η καραμέλα.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 29 μερίδες:

 

  • 1 τσαμπί σταφύλια, χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • Νερό

Tips: Συνδυάζονται υπέροχα με γιαούρτι, μους γιαουρτιού ή τσίζκεϊκ, ακόμα και με πράσινες σαλάτες. Συνταγή για καραμελωμένα σταφύλια με 36 θερμίδες ανά μερίδα. Εύκολο και γρήγορο γλυκό σταφύλι για γαρνιτούρα και γεύση.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 20 γρ.
Ενέργεια 36 kcal
Πρωτεΐνες 0,1 γρ.
Υδατάνθρακες 9,1 γρ.
Λιπαρά 0 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 2 mg
myDiatrofi8

 

 

 

Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης