Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήλα γεμιστά στο φούρνο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Με φρούτα

 

mila-gemista-sto-foyrno

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε την καρδιά και τους σπόρους με το ειδικό εργαλείο και κατόπιν μεγαλώνετε στο διπλάσιο την κοιλότητα που δημιουργήθηκε με τη Βοήθεια του εργαλείου. Χαράσσετε έναν κύκλο στη μέση περίπου του μήλου με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετείτε τα μήλα σε ταψί.
  2. Αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και τα μπισκότα αμυγδάλου. Χτυπάτε το μείγμα, προσθέτετε τα πέκαν ή τα καρύδια, τα φρουί γλασέ και ανακατεύετε.
  3. Γεμίζετε με το μείγμα τα μήλα και καλύπτετε τη γέμιση με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνετε 45-60 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα μήλα.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 4 μεγάλα μήλα Bramley ή γκόλvτεv
  • 75 γρ. (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζανιού) βούτυρο, που το έχετε μαλακώσει
  • ξύσμα και χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 1,5 ml (1/4 κουτ. γλυκού) κανέλα σε σκόνη
  • 30 ml (2 κουτ. σούπας) μπισκότα αμυγδάλου, κοπανισμένα
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζάνι) πέκαv ή καρύδια, θρυμματισμένα
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζάνι) ανάμεικτα φρουί γλασέ, κομμένα σε μικρά κομμάτια

Tips: Βουτυρώνετε το σκεύος όπου θα ψήσετε τα μήλα ή ρίχνετε λίγο νερό γύρω από τα μήλα για να μην κολλήσουν στο σκεύος κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αυτό το παραδοσιακό γλυκό μήλου είναι απλό και γρήγορο στην ετοιμασία, ένα υπέροχο γλύκισμα που μπορείτε να προσφέρετε στο τέλος του κυριακάτικου γεύματος. Εύκολη συνταγή μήλα γεμιστά στο φούρνο ψητά με καρύδια ή πέκαν. Ένα εκλεκτό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 220 γρ.
Ενέργεια 438 kcal
Πρωτεΐνες 2,5 γρ.
Υδατάνθρακες 47,5 γρ.
Λιπαρά 26,5 γρ.
Χοληστερίνη 41 mg
Νάτριο 151 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης