Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γρανίτα με ινδική καρύδα και αμύγδαλα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Παγωτά/Γρανίτες/Σορμπέ

 

granita-me-indiki-karyda-kai-amygdala

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου με το γάλα καρύδας, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ψιλοκόβουμε την ψίχα καρύδας και τη ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
  2. Βάζουμε το μείγμα για περίπου 4 ώρες στην κατάψυξη. Κάθε τόσο το βγάζουμε και αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Προτού μοιράσουμε τη γρανίτα σε ποτήρια, τη χτυπάμε, αν θέλουμε, στο μπλέντερ. Σερβίρουμε αμέσως

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 200 ml γάλα αμυγδάλου
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 75 γρ. φρέσκια ψίχα καρύδας
  • 25 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Tips: Για το πάγωμα της γρανίτας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μεταλλικό σκεύος. Μια ώρα πριν σερβίρετε τη γρανίτα χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να θρυμματίσετε τη γρανίτα και ξαναβάλτε τη στην ψύξη. Συνταγή γρανίτα με ινδική καρύδα και αμύγδαλα, σπιτική και εύκολη στην παρασκευή της.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 105 γρ.
Ενέργεια 263 kcal
Πρωτεΐνες 3,2 γρ.
Υδατάνθρακες 13 γρ.
Λιπαρά 22 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 36 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης