Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγωτό γιαούρτι με μέλι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Παγωτά/Γρανίτες/Σορμπέ

 

pagoto-giaoyrti-me-meli

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το μέλι και το γάλα. Κόβουμε στη μέση τον λοβό βανίλιας, αδειάζουμε την ψίχα και τη ρίχνουμε μαζί με τον λοβό ή το εσάνς βανίλιας στην κατσαρόλα με το μέλι και το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και το βάζουμε σε κρύο μπεν μαρί να κρυώσει.
  2. Αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το γιαούρτι ή το κουάρκ να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το βάζουμε για 5-6 ώρες στην κατάψυξη να πήξει. Κάθε τόσο ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι παγοκρύσταλλοι.
  3. Μοιράζουμε το παγωτό σε μπολάκια. Γαρνίρουμε με φρέσκα σμέουρα και μέλι, και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 6 μερίδες:

 

  • 200 γρ. μέλι
  • 350 ml γάλα
  • 1 λοβός βανίλιας ή 2 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή κουάρκ άπαχο
  • Σμέουρα και μέλι, για γαρνίρισμα

Tips: Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με φιστικιά Αιγίνης ή θρυμματισμένα καρύδια. Εάν έχετε παγωτομηχανή, προσθέστε όλα τα υλικά στη παγωτομηχανή και ακολουθείστε τις οδηγίες κατασκευαστή. Συνταγή παγωτό γιαούρτι με μέλι. Ένα εύκολο σπιτικό απαλό και αφράτο παγωτό με 184 θερμίδες ανά μερίδα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 130 γρ.
Ενέργεια 184 kcal
Πρωτεΐνες 6 γρ.
Υδατάνθρακες 33,5 γρ.
Λιπαρά 2,9 γρ.
Χοληστερίνη 9 mg
Νάτριο 48 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης