Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγωτό νουτέλα ή μερέντα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Παγωτά/Γρανίτες/Σορμπέ

 

pagoto-noutela-i-merenta

Εκτέλεση

  1. Σπάμε σε ένα μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και την αναμειγνύουμε με τη νουτέλα (nutella) ή μερέντα. Τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και κάθε 30 δευτερόλεπτα περίπου σταματάμε για να το ανακατέψουμε, μέχρι το μείγμα σοκολάτας να ρευστοποιηθεί και ομαλοποιηθεί. Μπορούμε επίσης να κάνουμε τη διαδικασία σε «μπεν μαρί».
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ τους κρόκους αυγών με τη μισή ζάχαρη. Τα χτυπάμε δυνατά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και γίνουν κιτρινωπού χρώματος, περίπου 3-4 λεπτά.
  3. Σε μια κατσαρόλα, αναμειγνύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις αρχίσει να βγαίνει ατμός, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Για να αναμίξουμε το μείγμα αυγού με το μείγμα γάλακτος, ρίχνουμε σιγά σιγά το μισό του γάλακτος στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ή μίξερ χειρός στην μικρή σκάλα. Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα.
  5. Βάζουμε το μείγμα αυγού - γάλακτος στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι η κρέμα να γίνει παχύρευστη, περίπου 10-15 λεπτά. Προσοχή δεν αφήνουμε την κρέμα να βράσει ή να πήξει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κρέμα στο μείγμα σοκολάτας. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και ενσωματωθούν τα υλικά μας, περίπου 5 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε ένα άλλο μπολ με μπόλικο πάγο και παγωμένο νερό για 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσει καλά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  8. Προσθέτουμε προαιρετικά 1 κουταλιά της σούπας βότκα, έτσι ώστε να μην κρυσταλλώσει το παγωτό και να έχει κρεμώδη υφή. Επιπλέον, δεν επιδρά στη γεύση του παγωτού.
  9. Βάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το βάζουμε για 5-6 ώρες στην κατάψυξη να πήξει. Κάθε τόσο ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι παγοκρύσταλλοι.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 15 μερίδες (1 λίτρο):

 

  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. νουτέλα (nutella) ή μερέντα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας βότκα (προαιρετικά)

Tips: Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα. Συνταγή για παγωτό νουτέλα (nutella) ή μερέντα με 207 θερμίδες ανά μερίδα. Εύκολο με ή χωρίς παγωτομηχανή.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 65 γρ.
Ενέργεια 207 kcal
Πρωτεΐνες 3,3 γρ.
Υδατάνθρακες 19,4 γρ.
Λιπαρά 12,9 γρ.
Χοληστερίνη 92 mg
Νάτριο 24 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης