Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιρόπι Άτερ Λιβανέζικο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σιροπιαστά/Νηστίσιμα

 

siropi-ater-livaneziko

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρόλι διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά. Μόλις το σιρόπι έχει αρχίσει να βράζει, μην ανακατεύετε πλέον, καθώς το ανακάτεμα θολώσει το σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε το ροδόνερο και το ανθόνερο, βράζουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρισμα. Όταν κρυώσει το σιρόπι θα πρέπει να είναι πηχτό όπως είναι το μέλι.
  4. Διατηρείται και αποθηκεύεται σε ένα σφραγισμένο γυάλινο δοχείο στο ψυγείο έως και 2 μήνες.
Το σιρόπι αυτό χρησιμοποιείται σε συνταγές όπως κιουνεφέ, μπακλαβαδάκια, νύχτες λιβάνου κ.α.

 

 

 

 Υλικά για 3 φλιτζάνια:
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 ½ φλιτζάνια κρύο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο εσπεριδοειδών (το βρίσκετε στα σουπερμάρκετ ή στα φαρμακεία)
  • 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο (το βρίσκετε στα σουπερμάρκετ ή στα φαρμακεία)
Αυτό το σιρόπι (Άτερ) χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά της Μέσης Ανατολής. Ενσωματώνει τις μεγάλες αρωματικές γεύσεις του ροδόνερου και ανθόνερου για να δώσει το σιρόπι μια ξεχωριστή γεύση.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 13 γρ.
Ενέργεια 46 kcal
Πρωτεΐνες 0 γρ.
Υδατάνθρακες 11,6 γρ.
Λιπαρά 0 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 0 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ