Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταχινόπιτα

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Σιροπιαστά/Νηστίσιμα

 

taxinopita

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε το ταχίνι σε χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα, το ξύσμα, το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι , το πορτοκάλι, τα τριμμένα αμύγδαλα/καρύδια και στο τέλος το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα ταψάκι ή φόρμα και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 με 45 λεπτά περίπου.
 Υλικά για 20 μερίδες:
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
  • 1  φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 130 γρ. σταφίδες
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • Ξύσμα  και χυμός ενός λεμονιού
  • 2 κουταλάκι σόδα
  • Ξύσμα και χυμός ενός  πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • 130 γρ.τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

Το ταχίνι είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, που προέρχεται από εξαιρετικά επιλεγμένους σπόρους σησαμιού. Είναι πλούσιο σε λιπαρά, μόνο το 10% από αυτά είναι κορεσμένα, σε ασβέστιο κάλιο και ψευδάργυρο, χαλκό, σίδηρο, αμινοξέα, πρωτεϊνες, βιταμίνες (Ε, Β1, Β2, νιασίνη κ.α.), υδατάνθρακες φώσφορο και μαγνήσιο. Συνταγή για ταχινόπιτα νηστίσιμη με σιμιγδάλι, αλεύρι, χωρίς λάδι. Εύκολη ταχινόπιτα, αφράτη, νόστιμη με 221 θερμίδες ανά μερίδα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 55 γρ.
Ενέργεια 221 kcal
Πρωτεΐνες 4,5 γρ.
Υδατάνθρακες 28,9 γρ.
Λιπαρά 9,7 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 12 mg
myDiatrofi8
Τίνα Αντωνίου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τίνα Αντωνίου