Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορμός χριστουγεννιάτικος σοκολάτας

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Τούρτες/Κορμοί

 

kormos xristougenniatikos sokolatas

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια με τα 100 γρ. ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.
  2. Αφού φουσκώσει προσθέτουμε τους 4 κρόκους και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  3. Αδειάζουμε και απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα ή σε επιφάνια σιλικόνης, το απλώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά, το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρευστη κρέμα.
  5. Ζεσταίνουμε καλά τα 500 γρ. κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αδειάζουμε στο μπολ με τη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά και απαλά, φτιάχνοντας γκανάζ σοκολάτας. Μόλις κρυώσει η γκανάζ προσθέτουμε τα 300 γρ. παχύρευστης κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.
  6. Πάνω στο παντεσπάνι απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδα φράουλα, από πάνω τη μισή κρέμα σοκολάτας, το τυλίγουμε σε ρολό με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Γεμίζουμε μία σακούλα με κορνέ με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού. Εάν δεν διαθέτουμε κορνέ, απλώνουμε την κρέμα με μία σπάτουλα και σχηματίζουμε λωρίδες με ένα πιρούνι.
  7. Τοποθετούμε το χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 15 μερίδες:

 

  • Για το παντεσπάνι
  • 100 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Για τη γέμιση και επικάλυψη
  • 70 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος Light χωρίς συντηρητικά
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χωρίς συντηρητικά
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Tips: Αντί για μαρμελάδα φράουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο φρούτο ή κρέμα βανίλια. Συνταγή γαλλικός κορμός σοκολάτας χριστουγεννιάτικος εύκολος και γρήγορος με 443 θερμίδες ανά μερίδα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 120 γρ.
Ενέργεια 443 kcal
Πρωτεΐνες 15,4 γρ.
Υδατάνθρακες 33,3 γρ.
Λιπαρά 27,6 γρ.
Χοληστερίνη 89 mg
Νάτριο 54 mg
myDiatrofi8

Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης