Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηλόπιτα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζύμης/με φύλλο

 

milopita

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίσουμε με τη μαύρη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει και λειώνει η μαύρη ζάχαρη προσθέτουμε τα μήλα που τα έχουμε καθαρίσει και κόψει σε ροδέλες, τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με λίγο γλυκό κρασί και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν τα στρώνουμε σε μια φόρμα του κέικ.
  2. Έπειτα στο μίξερ με το σύρμα ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις ασπρίσουν σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία που να αντέχετε στο χέρι μας, ανακατεύοντας με το χέρι μας. Το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα μας και ψήνουμε στις 170 °C για περίπου 30-40 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 12 μερίδες:

 

  • 4-5 μήλα
  • ½ βιτάμ
  • 1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
  • Γλυκό κρασί

Για τη ζύμη

  • ½ βιτάμ
  • ½ ποτήρι του νερού γάλα
  • ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1½ ποτήρι αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ

Tips: Το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος για να γίνει πιο σπογγώδες το κέικ μας.
Καραμελώνουμε με μαύρη ζάχαρη διότι καίγεται πιο δύσκολα σε σχέση με τη λεύκη. Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες και καρύδια πάνω από τα μήλα. Μηλόπιτα εύκολη, αφράτη και λαχταριστή.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 160 γρ.
Ενέργεια 399 kcal
Πρωτεΐνες 4,2 γρ.
Υδατάνθρακες 34,8 γρ.
Λιπαρά 27 γρ.
Χοληστερίνη 62 mg
Νάτριο 111 mg
myDiatrofi8
Δημήτρης Γραμματικάκης

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Γραμματικάκης