Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπριζόλα μοσχαρίσια με πορτοκάλι και ψητό κουνουπίδι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρεατικά

 

brizola-mosxarisia-me-portokali-kai-psito-kounoupidi

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 °C. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
  3. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ένα κουταλάκι ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  5. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι. Ψήνουμε το κρέας για 6-7 λεπτά την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένο το θέλουμε και σβήνουμε με χυμό πορτοκάλι.
  6. Αφού ψηθεί, το μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-30 λεπτά.
  7. Με ένα τρίφτη (πολύ λεπτό) ξύνουμε τη φλούδα του μισού πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο κουνουπίδι, καθώς επίσης και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες.
  8. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα λαχανικά.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 5 μερίδες:
  • 1 μικρό κουνουπίδι (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένο και ξεχωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 2 κουταλιές σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό μοσχάρι κόντρα φιλέτο (2,5 cm πάχος), κομμένο σε 5 μερίδες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν  
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι  
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Tips: Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στο κρέας για πιο πικάντικη γεύση, τσίλι σε σκόνη. Επίσης μπορούμε από βραδύς να μαρινάρουμε το κρέας σε χυμό πορτοκάλι, λευκό κρασί, μάραθο, αλάτι, φασκόμηλο και ελαιόλαδο. Το κόντρα φιλέτο είναι άπαχη μπριζόλα χωρίς κόκκαλο.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 300 γρ.
Ενέργεια 369 kcal
Πρωτεΐνες 47,2 γρ.
Υδατάνθρακες 6,4 γρ.
Λιπαρά 17,2 γρ.
Χοληστερίνη 176 mg
Νάτριο 460 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ