Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσχάρι με μπαλσάμικο και πουρέ πατάτας

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρεατικά

 

mosxari me balsamiko kai poure patatas

Εκτέλεση

  1. Πουρές: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους, για 50 - 60 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμη ζεστές και τις περνάμε μαζί με το σκόρδο από το πρες πουρέ είτε από το μύλο λαχανικών και τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε τον πουρέ καλά με τον αυγοδάρτη ώστε να γίνει λείος.
  2. Μοσχάρι: Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δεύτερη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το αφήνουμε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το ξίδι και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και το κόλιανδρο. Αφήνουμε τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους, σβήνουμε με το νερό, ανακινούμε το σκεύος και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 6 - 7 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το μοσχάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τον πουρέ.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 4 σνίτσελ μοσχαριού (600 γρ. συνολικά, λεπτά, χτυπημένα φέτες)
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 750 γρ. πατάτες, με τη φλούδα
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση (χωρίς την πράσινη φύτρα)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζεστό γάλα

Tips: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό άπαχο κρέας ή ψαρονέφρι αντί για μοσχαρίσιο. Νόστιμη συνταγή για μοσχάρι με μπαλσάμικο και υπέροχο πουρέ!

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 300 γρ.
Ενέργεια 411 kcal
Πρωτεΐνες 25,8 γρ.
Υδατάνθρακες 33,1 γρ.
Λιπαρά 19,5 γρ.
Χοληστερίνη 89 mg
Νάτριο 203 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ