Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρολό μοσχάρι γεμιστό με τυρί κρέμα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρεατικά

 

rolo-mosxari-gemisto-me-tyri-krema

Εκτέλεση

  1. Βάλτε καθεμιά από τις κοτολέτες ανάμεσα σε πλαστική μεμβράνη κουζίνας και χτυπήστε τες με το ειδικό πλατύ σφυρί για κρέας μέχρι να λεπτύνουν και να έχουν πάχος κάπου ½ εκ. (μπορεί να το κάνει και ο χασάπης).
  2. Σε γαβάθα ανακατώστε το ζαμπόν, το τυρί, το θρούμπι ή το θυμάρι, αλάτι και μπόλικο πιπέρι, για να κάνετε τη γέμιση. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  3. Βάλτε λίγη από τη γέμιση σε κάθε κοτολέτα, γυρίστε τα πλάγια και κατόπιν σε ρολό για να την κλείσετε μέσα στο κρέας. Στερεώστε με οδοντογλυφίδες τις γεμισμένες κοτολέτες.
  4. Σε τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο τις κοτολέτες, λίγες λίγες, γυρίζοντάς τες προσεκτικά να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
  5. Βάλτε τις τηγανισμένες κοτολέτες σε πυρίμαχο σκεύος και στο φούρνο, σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο.
  6. Όταν έχετε σοτάρει όλο το κρέας και το έχετε στο φούρνο, αδειάστε στο τηγάνι το κρασί και βράστε δυνατά, ξεκολλώντας με σπάτουλα ό,τι έχει κολλήσει στον πάτο. Βράστε να μείνει το μισό κρασί, προσθέστε το λεμόνι και το ξύσμα, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
  7. Περιχύστε τις κοτολέτες με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως, αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 12 μικρές μοσχαρίσιες κοτολέτες (περίπου 800 γραμμ.)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φέτες ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια θρούμπι ή θυμάρι ξερό
  • 2/3 φλιτζ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζ. κρασί Σάμοs (λευκό γλυκό)
  • 1-2 κουτ. σούπας λεμόνι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι

Tips: Αν θέλετε να προσθέστε κρασί κατά το ψήσιμο του, φροντίστε πάντα να το προσθέτετε αφού πρώτα ροδίσει το κρέας και όχι στην αρχή. Μια εύκολη συνταγή ρολό μοσχάρι με τυρί κρέμα γεμιστό στο φούρνο.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 220 γρ.
Ενέργεια 479 kcal
Πρωτεΐνες 47,7 γρ.
Υδατάνθρακες 2 γρ.
Λιπαρά 31,2 γρ.
Χοληστερίνη 192 mg
Νάτριο 677 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ