Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κανελόνια μελιτζάνας με σάλτσα Ρομέσκο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Όσπρια-Λαδερά

 

kanelonia melitzanas me saltsa Romesco

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες (περίπου 1,3 cm πάχος), ώστε να μπορούν να τυλιχτούν. Τις στρώνουμε στο τηγάνι και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τις θέτουμε σε ένα μέρος.
  3. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη πιπεριά , το κρεμμύδι , τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Προσθέτουμε το σπανάκι και το μείγμα μπαχαρικών από λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Το αναμειγνύουμε με 2-3 κουταλιές σάλτσα ζυμαρικών και την τριμμένη μοτσαρέλα.
  5. Αλείφουμε ένα ταψί ή πυρέξ με περίπου ¼ φλιτζανιού σάλτσα ζυμαρικών.
  6. Βάζουμε λίγο από το μείγμα λαχανικών σε κάθε φέτα μελιτζάνας, την τυλίγουμε, και την τοποθετούμε στο ταψί ή στο πυρέξ. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ζυμαρικών πάνω από τα ρολά μελιτζάνας  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  7. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ρομέσκο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ντομάτα και σε λίγο νερό ή λευκό κρασί μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές.
  8. Βάζουμε το μείγμα σε μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε σε υψηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές. Αν η υφή της σάλτσας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.
  9. Περιχύνουμε τα ρολά μελιτζάνας με τη σάλτσα ρομέσκο και σερβίρουμε.

 

 

 

 Υλικά για 6 μερίδες:
Για την μελιτζάνα:
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, χωρίς τους σπόρους και χοντροκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 7 φλιτζάνια (220 γρ.) σπανάκι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών από λαχανικά
  • 1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα ή κριθαράκι ή καστανό ρύζι
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ζυμαρικών χωρίς αλάτι ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 85 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη

Για την σάλτσα Ρομέσκο:

  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι κόκκινες ψητές πιπεριές (Φλωρίνης)
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή διατροφική μαγιά
Η σάλτσα ρομέσκο κατάγεται από την πόλη της Ταραγκόνα, στην Καταλονία, όπου κάθε χρόνο γίνεται και γιορτή για την ανάδειξη του καλύτερου παρασκευαστή αυτής της σάλτσας.
Η διατροφική μαγιά είναι διαφορετικό προϊόν από τη μαγιά μπύρας (που τρώγεται ως συμπλήρωμα διατροφής) ή τη μαγιά που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ζύμης. Και αυτό γιατί προέρχεται από διαφορετικά στελέχη ζυμομύκητα. Περιέχει περίπου 50% πρωτεΐνη και είναι νοστιμότατη
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 280 γρ.
Ενέργεια 315 kcal
Πρωτεΐνες 11 γρ.
Υδατάνθρακες 50 γρ.
Λιπαρά 10,5 γρ.
Χοληστερίνη 11 mg
Νάτριο 288 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ