Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφουγγάτο Μυτιλήνης με φέτα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Παραδοσιακά

 

sfouggato-mytilinis-me-feta

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τους ρίχνετε το χοντρό αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι για 1 ώρα. Τα πιέζετε συχνά με μια κουτάλα για να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Ανακατεύετε σε μια λεκάνη τα κολοκυθάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τη φέτα, τη γραβιέρα, τον άνηθο, το αλεύρι και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα ή την κρέμα και τα προσθέτετε στο μίγμα των κολοκυθιών.
  3. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Ρίχνετε το μίγμα που έχετε ετοιμάσει και ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 200 γραμμ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. φέτα τριμμένη
  • 300 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 125 γραμμ. γάλα 1,5% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 5 αβγά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tips: Προσθέστε ελάχιστο ή και καθόλου αλάτι στο σφουγγάτο καθώς τα τυριά είναι αρκετά αλμυρά. Αντί για γραβιέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεφαλοτύρι ή τυρί κασκαβάλι Λήμνου. Μια νόστιμη συνταγή για σφουγγάτο από το όμορφο νησί της Μυτιλήνης, για μια πλούσια και θρεπτική ομελέτα με λαχανικά και αρωματικά.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 350 γρ.
Ενέργεια 469 kcal
Πρωτεΐνες 32,3 γρ.
Υδατάνθρακες 17,3 γρ.
Λιπαρά 30,1 γρ.
Χοληστερίνη 229 mg
Νάτριο 850 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ