Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φτερούγες κοτόπουλου με πορτοκάλι

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Πουλερικά

 

fteroyges kotopoulou me portokali

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε τις φτερούγες. Αναμειγνύουμε το σησαμέλαιο και το ταμπάσκο ή τσίλι με το μέλι. Βάζουμε στο μείγμα τις φτερούγες, ανακατεύουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε να τραβήξουν για 30 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ και σοτάρουμε τις φτερούγες σε δυνατή φωτιά (4 λεπτά από κάθε μεριά) μέχρι να μισοψηθούν.
  3. Κατεβάζουμε το γουόκ από την εστία, βγάζουμε τις φτερούγες και τις κρατάμε ζεστές. Ξεπλένουμε το πορτοκάλι με ζεστό νερό, το στεγνώνουμε και τρίβουμε τη φλούδα του. Από τη φλούδα τραβάμε μερικές λωρίδες. Στη συνέχεια στύβουμε το πορτοκάλι.
  4. Σιγοψήνουμε χωρίς ανακάτεμα τη ζάχαρη ώσπου να γίνει καραμέλα. Τη βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το στραγγισμένο χυμό από το πορτοκάλι και το ζουμί από το τηγάνισμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να προκύψει μια λεία σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού.
  5. Προσθέτουμε ανακατεύοντας και τη μισή τριμμένη φλούδα του πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε ελαφρώς για 3 λεπτά. Μοιράζουμε τις φτερούγες σε πιάτα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα πορτοκάλι, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φλούδα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 12 φτερούγες κότας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Λίγο ταμπάσκο ή τσίλι

Tips: Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιπέρι καυτερό ή πιπέρι καγιέν. Είναι το γνωστό τσίλι, αλεσμένη καυτερή πιπεριά σε σκόνη. Εύκολες φτερούγες κοτόπουλου με πορτοκάλι και μέλι! Τόσο νόστιμες που θα τις λατρέψετε.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 140 γρ.
Ενέργεια 493 kcal
Πρωτεΐνες 25,5 γρ.
Υδατάνθρακες 23,2 γρ.
Λιπαρά 33,2 γρ.
Χοληστερίνη 87 mg
Νάτριο 259 mg
myDiatrofi8
Πόπη Σαμπροβαλάκη

Τελευταία άρθρα από τον/την Πόπη Σαμπροβαλάκη