Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με πράσο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πουλερικά

 

keftedakia-kotopoulou-me-praso

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε ένα ζωμό με τον κύβο και βράζουμε μέσα τα πράσα, κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια, για μισή ώρα (στη χύτρα ταχύτητας αρκούν 15 λεπτά).
  2. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα πράσα, το σκόρδο, το μαϊντανό και την ψίχα ψωμιού (μουσκεμένη με μια κουταλιά της σούπας ζωμό) και το ασπράδι του αυγού, σφιχτά χτυπημένο.
  3. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει  και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 30΄ περίπου.
 
 Υλικά για 2 μερίδες:
  • 250 γρ. κιμάς από στήθος κοτόπουλου
  • 2 πράσα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 20 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Μια πιο υγιεινή και θρεπτική συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου, ιδανική για εσάς που κάνετε δίαιτα αλλά και για όσους αποφεύγουν τη «βαριά» κουζίνα μιας και είναι στο φούρνο και όχι στο τηγάνι!
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
240 γρ.
Ενέργεια 353 kcal
Πρωτεΐνες 39 γρ.
Υδατάνθρακες 19 γρ.
Λιπαρά 13,5 γρ.
Χοληστερίνη 93 mg
Νάτριο 1300 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ