Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτόπουλο με φινόκιο ψητό

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πουλερικά

 

kotopoulo-me-finokio-psito

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα. Αλατίζουμε από μέσα το κοτόπουλο. Το γεμίζουμε με το κρεμμύδι. Αλείφουμε απ’ έξω το κοτόπουλο με 45 ml ελαιόλαδο. Το τοποθετούμε σε μια μεγάλη γάστρα, με το στήθος προς τα πάνω.
  2. Ψιλοκόβουμε την πρασινάδα (τον μάραθο) του φινόκιου. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο με το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο, και τρίβουμε το κοτόπουλο. Ραντίζουμε με 30 ml ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C (στον αέρα 160 °C ) για περίπου 30 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το φινόκιο σε νερό που βράζει, προσέχοντας να μη μαλακώσει πολύ. Το κόβουμε στα τέσσερα.
  4. Γυρίζουμε το κοτόπουλο. Σκορπάμε το φινόκιο γύρω από το κοτόπουλο. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι. Περιχύνουμε με 60 ml κρασί. Ψήνουμε το κοτόπουλο για άλλα 30 λεπτά. Το γυρίζουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά να καλοψηθεί το κοτόπουλο.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 5 μερίδες:

 

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 2 φινόκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλατοπίπερο
  • 120 ml ξηρό λευκό κρασί

Tips: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 160 γρ. πράσο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι. Διαλέξτε φινόκιο με καθαρό άσπρο χρώμα, σκληρό χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Μια γευστική συνταγή κοτόπουλο με φινόκιο.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 280 γρ.
Ενέργεια 538 kcal
Πρωτεΐνες 52 γρ.
Υδατάνθρακες 8 γρ.
Λιπαρά 33,1 γρ.
Χοληστερίνη 173 mg
Νάτριο 330 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης