Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κόκκινο κρασί

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πουλερικά

 

kotopoulo-me-manitaria-kai-kokkino-krasi

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ροδίσουν για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε αμέσως τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε απαλά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  3. Ανοίγουμε το καπάκι, γυρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα στα δύο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips: Συνδυάζεται υπέροχα με σαλάτα ή βραστές πατάτες. Μια εύκολη συνταγή κοτόπουλο με μανιτάρια και κόκκινο κρασί.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 265 γρ.
Ενέργεια 421 kcal
Πρωτεΐνες 55,3 γρ.
Υδατάνθρακες 5 γρ.
Λιπαρά 20 γρ.
Χοληστερίνη 144 mg
Νάτριο 304 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης