Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτόπουλο στη γάστρα με μπαλσάμικο και κρεμμύδια

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Πουλερικά

 

kotopoulo sti gastra

Εκτέλεση

  1. Περνάμε από ένα τηγάνι αντικολλητικό τα κομμάτια του κοτόπουλου να θωρακιστούν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και τα τοποθετούμε στην γάστρα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια το μπαχάρι και σοτάρουμε ελαφριά, σβήνουμε με το μπαλσάμικο, το κρασί και στο τέλος ρίχνουμε το μέλι.
  3. Τοποθετούμε μέσα στη γάστρα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε με την κουτάλα καλά το κοτόπουλο με την σύμβραση των κρεμμυδιών βάζουμε τις σκελίδες, το σκόρδο, τον ζωμό και τα φύλλα φασκόμηλου.
  4. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 1 κοτόπουλο μεγάλο κομμένο σε μερίδες
  • 3 κουτ. σούπας (40 γρ.) ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. μπαλσάμικο
  • 5 κουτ. σούπας (100 γρ.) μέλι
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • ½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 2 φύλλα φασκόμηλο

Tips: Σερβίρουμε με σαλάτα και πατάτα τηγανητή ή φούρνου ή ρύζι ανάλογα τα γούστα μας. Αφαιρέστε την πέτσα πριν απολαύσετε το γεύμα σας ώστε να γλυτώσετε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά οξέα. Μια υπέροχη συνταγή κοτόπουλο στη γάστρα με μπαλσάμικο και κρεμμύδια.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 210 γρ.
Ενέργεια 422 kcal
Πρωτεΐνες 36 γρ.
Υδατάνθρακες 23,1 γρ.
Λιπαρά 20,6 γρ.
Χοληστερίνη 144 mg
Νάτριο 322 mg
myDiatrofi8
Πόπη Σαμπροβαλάκη

Τελευταία άρθρα από τον/την Πόπη Σαμπροβαλάκη