Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβράκι ψητό με σάλτσα ντομάτας

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ψαρικά

 

lavraki-psito-me-saltsa-domata

Εκτέλεση

  1. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ζεματίζουμε για λίγο τις τομάτες σε βραστό νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε στη μέση το τσίλι, το καθαρίζουμε, το πλένουμε και το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με τον χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο, και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να τραβήξουν.
  3. Πλένουμε και ταμπονάρουμε τα φιλέτα ψαριού. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε σε καυτή ψησταριά ή σε λαδωμένη σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατεβάζουμε τα φιλέτα από την ψησταριά και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με τη σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

Για τη σάλτσα

  • 3 μεγάλες τομάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμός ενός λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο

Για το ψάρι

  • 4 φιλέτα από λαβράκι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Tips: Μπορείτε να το συνοδέψετε με βραστά χόρτα και φρέσκο ψωμί. Συνταγή φιλέτο λαβράκι ψητό με σάλτσα ντομάτας και 201 θερμίδες ανά μερίδα. Ένα εύκολο, νοστιμότατο και ελαφρύ γεύμα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 210 γρ.
Ενέργεια 204 kcal
Πρωτεΐνες 21,4 γρ.
Υδατάνθρακες 4,7 γρ.
Λιπαρά 11,1 γρ.
Χοληστερίνη 63 mg
Νάτριο 688 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης