Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψάρι με σέλερι στην κατσαρόλα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ψαρικά

 

psari-me-seleri-stin-katsarola

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζουμε ελαφρά τις φέτες του ψαριού σε κατσαρόλα με ζεστό το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το σέλερι, κομμένο σε κομματάκια και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και πολτοποιημένες.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό.
  4. Ανακατεύουμε προσεχτικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
 
 Υλικά για 2 μερίδες:
  • 300 γρ. ψάρι για βραστό σε φέτες (σφυρίδα, κοκκινόψαρο, συναγρίδα, καπόνι)
  • 1 μικρό μάτσο σέλερι
  • 3 μικρές ντομάτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Όταν κάνετε βραστό ψάρι, είναι καλύτερα να το βάζετε σε κατσαρόλα με καπάκι καμπυλωτό. Έτσι όταν κλείνετε την κατσαρόλα, ενώ βράζει το ψάρι, ο ατμός μαζεύεται και πέφτει ξανά επάνω στο φαγητό, οπότε δεν χάνει τα υγρά του.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
350 γρ.
Ενέργεια 336 kcal
Πρωτεΐνες 28,5 γρ.
Υδατάνθρακες 9,5 γρ.
Λιπαρά 20,5 γρ.
Χοληστερίνη 118 mg
Νάτριο 722 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ