Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιπούρα γεμιστή με πλιγούρι στη λαδόκολλα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ψαρικά

 

tsipoyra-gemisti-me-pligoyri-sti-ladokolla

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 100 ml βραστό νερό. Το αφήνουμε για 20 λεπτά να τραβήξει, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (στον αέρα 160 °C). Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερι. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φέτες.
  3. Βάζουμε λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Πλένουμε καλά τις τσιπούρες και τις ταμπονάρουμε να στεγνώσουν. Γεμίζουμε κάθε ψάρι με περίπου ¼ από τη γέμιση. Βάζουμε τις τσιπούρες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Τα ψάρια είναι έτοιμα όταν η σάρκα τους χωρίζει εύκολα με ένα πιρούνι.
  5. Αφαιρούμε από τα ψάρια την πέτσα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε τις τσιπούρες γαρνιρισμένες με φέτες λάιμ.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 4 τσιπούρες καθαρισμένες
  • 60 γρ. πλιγούρι
  • 4 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λάιμ κομμένο στα τέσσερα

Tips: Συνοδεύεται υπέροχα με πράσινη σαλάτα με άνηθο ή ντοματοσαλάτα. Μια εύκολη συνταγή τσιπούρα γεμιστή με πλιγούρι στη λαδόκολλα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 300 γρ.
Ενέργεια 373 kcal
Πρωτεΐνες 32,2 γρ.
Υδατάνθρακες 14,9 γρ.
Λιπαρά 20,5 γρ.
Χοληστερίνη 110 mg
Νάτριο 462 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ