Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ριζότο αγγούρι με γιαούρτι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ρύζι
Risotto1

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό το ψιλοκομμένο σκόρδο. Καθαρίζουμε τους σπόρους από το αγγούρι και ψιλοκόβουμε σε κομμάτια. Το προσθέτουμε.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι ωσότου να γυαλίσει και σβήνουμε με το ξύδι.
  3. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό λίγο λίγο, ανακατεύοντας πάντα, μέχρι να απορροφάται από το ρύζι και συνεχίσουμε τη διαδικασία μέχρι να το πιει όλο και να χυλώσει.
  4. Τέλος προσθέτουμε μυρωδικά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το γιαούρτι. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως απλώνοντας το σε ανοιχτά πιάτα.
Υλικά για 4 μερίδες:
  • 350 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1150 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • Αλάτι, πιπέρι

Το σοτάρισμα πρέπει να γίνει σε υψηλή θερμοκρασία! Προσοχή μόνο μη μαυρίσει!
Αν προσθέσετε τυρί μέσα στο ριζότο, προτιμήστε παρμεζάνα διαφορετικά αν βρίσκεστε σε δίαιτα κάποιο τυρί με χαμηλά λιπαρά!
Μην κάνετε πολλούς πειραματισμούς, κρατήστε σωστά τις αναλογίες που δίνει η συνταγή.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 269 γρ.
Ενέργεια 471 kcal
Πρωτεΐνες 8,5 γρ.
Υδατάνθρακες 73,5 γρ.
Λιπαρά 15,2 γρ.
Χοληστερίνη 2 mg
Νάτριο 1176 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ