Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ριζότο θαλασσινών (pescatore)

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ρύζι

 

rizoto-thalassinon-pescatore

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τα μύδια και τα κυδώνια με άφθονο νερό και αφαιρούμε τα μουστάκια τους.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με τα θαλασσινά. Αφαιρούμε το σκόρδο.
  3. Σβήνουμε με κρασί και τα βράζουμε σκεπασμένα για 3΄-4’. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  4. Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό και το αλατοπίπερο με το κουτάλι σίγα σίγα και σιγοβράζουμε για άλλα για 10΄, να απορροφήσει τα υγρά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
  5. Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε να σταθεί 2'-3'.
  6. Σερβίρουμε με μαϊντανό και με μερικά βρασμένα μύδια και κυδώνια με το κέλυφος ανοιγμένο.

 

 

 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 400 γρ μύδια χωρίς το κέλυφος
  • 200 γρ. κυδώνια χωρίς το κέλυφος
  • 150 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 150 γρ. καλαμάρι ή σουπιά καθαρισμένες σε ροδέλες
  • ½  φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1,3 λίτρα ζωμό λαχανικών (2 σπιτικούς ζωμούς)
  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο, καρναρόλι ή βιαλόνε νάνο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 μύδια και 6 κυδώνια με κέλυφος για το γαρνίρισμα
Ένα ζουμερό πολύχρωμο πεντανόστιμο ριζότο με θαλασσινά που θα σας ενθουσιάσει. Το ρύζι αρμόριο είναι από τα πιο κατάλληλα για το ριζότο. Παράγεται στη βόρεια Ιταλία. Μαγειρεύεται σε 20 λεπτά περίπου και απορροφά πέντε φορές το βάρος του σε υγρό. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος απελευθερώνει άμυλο που κάνει τους κόκκους του ιδιαίτερα κρεμώδεις.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 270 γρ.
Ενέργεια 404 kcal
Πρωτεΐνες 22,7 γρ.
Υδατάνθρακες 45,1 γρ.
Λιπαρά 14,8 γρ.
Χοληστερίνη 139 mg
Νάτριο 957 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ