Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλαμαράκια με ρεβίθια, πιπεριές και σαλάμι Λευκάδος

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Θαλασσινά
kalamarakia me revithia

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαυρίσουν γύρω γύρω.
  2. Μεταφέρουμε σε σακούλα και τις αφήνουμε να «ιδρώσουν» για 5-10 λεπτά ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε με τα ρεβίθια, τον μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.
  3. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σαλάμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα ρεβίθια, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
Υλικά για 4 μερίδες:
  • 600 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
  • 100 γρ. σαλάμι Λευκάδος ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 4 πιπεριές κόκκινες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
 
Για να καθαρίσουμε το καλαμάρι τραβάμε το κεφάλι και μαζί βγάζουμε τα εντόσθια και την σακούλα με το μελάνι. Πιέζουμε την κοιλιά, βγάζουμε το μεσαίο κόκαλο και ξεπλένουμε καλά το εσωτερικό για να φύγει η άμμος. Το τηγάνισμα πρέπει να είναι σύντομο διαφορετικά το καλαμάρι σκληραίνει.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 260 γρ.
Ενέργεια 347 kcal
Πρωτεΐνες 31,5 γρ.
Υδατάνθρακες 19 γρ.
Λιπαρά 16 γρ.
Χοληστερίνη 406 mg
Νάτριο 770 mg
myDiatrofi8
Μπάμπης Κουντούρης

Τελευταία άρθρα από τον/την Μπάμπης Κουντούρης