Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύδια αχνιστά με φέτα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Θαλασσινά

 

mydia axnista me feta

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  3. Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τα μύδια να βράσουν περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1.200 γρ. μύδια, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη

Tips: Καθάρισμα μυδιών: Με ένα βουρτσάκι (ακόμη και παλιά σκληρή οδοντόβουρτσα) τρίβετε τα κελύφη, να καθαρίσουν. Βάζετε τα μύδια σε λεκάνη με άφθονο κρύο νερό να αφήσουν όση άμμο πιθανόν έχουν. Εύκολα μύδια αχνιστά με φέτα, σκόρδο, κρασί και πιπεριές.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 200 γρ.
Ενέργεια 477 kcal
Πρωτεΐνες 31,2 γρ.
Υδατάνθρακες 11,2 γρ.
Λιπαρά 34 γρ.
Χοληστερίνη 101 mg
Νάτριο 930 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ