Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουπιές με σπανάκι ή μάραθο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Θαλασσινά
soupies me spanaki i maratho

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις σουπιές, βγάζετε το δέρμα τους και την κύστη με το μελάνι. Δείτε αναλυτικά οι σουπιές πως καθαρίζονται
  2. Κόβετε το κυρίως σώμα τους σε μακρόστενες λωρίδες και τα κεφάλια τους σε μικρότερα κομμάτια.
  3. Τις αφήνετε να στραγγίσουν.
  4. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι ή το μάραθο.
  5. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το αφήνετε να στραγγίσει.
  6. Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι.
  7. Προσθέτετε τις σουπιές και τις γυρνάτε μερικές φορές.
  8. Στη συνέχεια, ρίχνετε την ντομάτα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις σουπιές να σιγοβράζουν για 10'.
  9. Έπειτα, προσθέτετε το σπανάκι ή το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνετε και μισή κούπα νερό.
  10. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 30'.
 Υλικά για 3 μερίδες:
  • ½  κιλό σουπιές
  • ½  κιλό σπανάκι ή 1 ματσάκι μάραθο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½  κούπα πολτοποιημένη ντομάτα
  • ½  ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οι σουπιές είναι πλούσιες σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Α, C και φυλλικό οξύ. Μας προσφέρουν, επίσης, σημαντικές ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου. Μία μικρή μερίδα σουπιάς καλύπτει το 50% των αναγκών μας σε σίδηρο, απαραίτητο στοιχείο ιδίως όταν δεν καταναλώνουμε κρέας, όπως στη νηστεία. Συνταγή σουπιές με σπανάκι ή μάραθο, εύκολο με 429 θερμίδες ανά μερίδα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 420 γρ.
Ενέργεια 429 kcal
Πρωτεΐνες 30,6 γρ.
Υδατάνθρακες 15,3 γρ.
Λιπαρά 29 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 550 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης