Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακαρόνια μπολονέζ αυθεντική ιταλική

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

makaronia-bolonez-afthentiki-italiki

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε το μπέικον σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε το καρότο και το σέλερι και τα κόβουμε σε κύβους. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε ζεματιστό λάδι να βγάλει το λίπος του. Προσθέτουμε πρώτα τα λαχανικά και μετά τον κιμά. Τα τσιγαρίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και σιγοβράζουμε το μείγμα, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Προσθέτουμε το γάλα. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τη ρίγανη, τις τομάτες και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  3. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας να γίνουν αλ ντέντε. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Μοιράζουμε τα σπαγγέτι στα πιάτα μας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 6 μερίδες:

 

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. μπέικον
  • 1 καρότο
  • ½ κλωνάρι σέλερι
  • 100 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμά ανάμεικτος
  • 100 ml κρασί
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ντομάτες συσκευασία ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα

Tips: Αν θέλετε μπορείτε αφού μαγειρευτεί η σάλτσα να προσθέσετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας τα καλά και στη συνέχεια να κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά. Αφήστε τη σάλτσα και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα για λίγο, να «δέσουν» και έπειτα σερβίρετε το φαγητό. Μακαρόνια μπολονέζ αυθεντική ιταλική συνταγή. Μια γνήσια σάλτσα μπολονέζ με κιμά, γάλα, βότανα και μπαχαρικά.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 350 γρ.
Ενέργεια 387 kcal
Πρωτεΐνες 28,3 γρ.
Υδατάνθρακες 32,6 γρ.
Λιπαρά 16 γρ.
Χοληστερίνη 89 mg
Νάτριο 449 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης