Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακαρόνια με μπρόκολο και αμύγδαλα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

makaronia me brokolo kai amygdala

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και κρατάμε μισό ποτήρι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
  2. Βράζουμε τα μπουκέτα του μπρόκολου σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και το φασκόμηλο σε βαθύ τηγάνι για 1-2 λεπτό. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, ρίχνοντας και το νερό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε γρήγορα τα μακαρόνια με το μπρόκολο.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 6 μερίδες:

 

  • 500 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 250 γρ. μπρόκολο καθαρισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4-5 φυλλαράκια φασκόμηλου
  • 80 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Tips: Καλό είναι να ρίχνουμε το αλάτι λίγο πριν βράσει το νερό γιατί αν το βάλουμε από την αρχή καθυστερεί τη διαδικασία βρασμού και ποτέ δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Γευστική συνταγή για μακαρόνια με μπρόκολο, αμύγδαλα και μανιτάρια νηστίσιμη.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 300 γρ.
Ενέργεια 540 kcal
Πρωτεΐνες 18 γρ.
Υδατάνθρακες 67,6 γρ.
Λιπαρά 22 γρ.
Χοληστερίνη 4 mg
Νάτριο 221 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ