Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακαρόνια με σπανάκι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

makaronia me spanaki

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το στεγνώνουμε. Πλένουμε επίσης τις καυτερές πιπεριές, τις ανοίγουμε στη μέση, βγάζουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Βράζουμε αλ ντέντε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Βάζουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι να κάψει και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας και τα σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και το σπανάκι και το αφήνουμε να «μαζέψει» σε όγκο.
  4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  5. Τα ανακατεύουμε στο μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 3 αποξηραμένες καυτερές πιπεριές (τσίλι)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. μακαρόνια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • Αλάτι, πιπέρι

Tips: Όταν το νερό πάρει βράση, ρίχνετε τα ζυμαρικά. Δεν θα πρέπει ποτέ να τα σπάζετε για να χωρέσουν στην κατσαρόλα. Μέσα σε 30΄΄ θα μαλακώσουν και θα χωρέσουν. Εμείς στην Ελλάδα τα θέλουμε πιο βρασμένα. Η επιλογή είναι δική σας. Γευστική συνταγή για μακαρόνια με σπανάκι.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 245 γρ.
Ενέργεια 442 kcal
Πρωτεΐνες 12,7 γρ.
Υδατάνθρακες 50,2 γρ.
Λιπαρά 21,2 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 235 mg
myDiatrofi8

Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ