Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νιόκι από κολοκύθα με πέστο ρόκας και κατσικίσιο τυρί

Γράφτηκε από την  Κατηγορία: Ζυμαρικά
nioki kolokithasi

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τη κολοκύθα και τη κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Τη ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς, στο 6 για φούρνους αερίου, και στη συνέχεια τη πολτοποιείται σε αποχυμωτή φρούτων στη ταχύτητα 4.
  2. Βάζετε το πολτό κολοκύθας σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το βράζετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά της κολοκύθας.
  3. Βάζετε τη κολοκύθα σε μπολ μίξερ, προσθέτετε αλεύρι και τον κρόκο αυγού. Αλατοπιπερώνετε το ανακατεύετε με το χτυπητήρι στη 2η ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα, στρώνετε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε την σε κορδόνια διαμέτρου 1,5cm. Κόψτε τις λωρίδες σε κομμάτια 2cm και πιέστε ελαφρά με το πιρούνι για να φτιάξετε το χαρακτηριστικό σχήμα  των νιόκι.
  4. Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση, και βράζετε τα νιόκι, όσα χωρούν τη κάθε φορά. Στραγγίζετε καλά τα νιόκι , ενώ βράζετε τα υπόλοιπα. Όταν βράσουν όλα τα νιόκι, τα ανακατεύετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτετε το πέστο. Σερβίρετε αμέσως με παρμεζάνα σε φλούδες.
 
Για τη σάλτσα πέστο κάντε κλικ εδώ
 
 
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 750 γρ. κολοκύθα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 δόση πέστο ρόκας και κατσικίσιου τυριού
  • Λιωμένο βούτυρο, παρμεζάνα σε φλούδες για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Η κολοκύθα είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Είτε πρόκειται για τη σάρκα ή τους σπόρους της, η κολοκύθα, το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας!

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 240 γρ.
Ενέργεια 284 kcal
Πρωτεΐνες 11,6 γρ.
Υδατάνθρακες 44,4 γρ.
Λιπαρά 7,2 γρ.
Χοληστερίνη 50 mg
Νάτριο 350 mg
myDiatrofi8
Τίνα Αντωνίου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τίνα Αντωνίου