Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πένες Αραμπιάτα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

penes arampiata

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεπαγώνουμε τον αρακά και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια 2 λεπτά πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  2. Για τη σάλτσα φτιάχνουμε έναν πολτό από τον ντοματοπελτέ, την κέτσαπ, το σκόρδο, την κάππαρη και το ελαιόλαδο. Καρυκεύουμε με αλάτι και 1 πρέζα ζάχαρη. Βγάζουμε τους σπόρους από την καυτερή πιπεριά, την ψιλοκόβουμε και την ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  3. Σουρώνουμε τα μακαρόνια με τον αρακά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τις ελιές και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 400 γρ. πένες
  • 300 γρ. αρακά (κατεψ.)
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1-2 κουτ. γλυκού κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • 1 αποξηραμένη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
  • 80 γρ. μαύρες ελιές
  • 40 γρ. παρμεζάνα

Tips: Αν θέλετε να γίνει η μακαρονάδα σας πιο καυτερή, μπορείτε να προσθέσετε και δεύτερη καυτερή πιπεριά. Εύκολη συνταγή για πένες αραμπιάτα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 235 γρ.
Ενέργεια 338 kcal
Πρωτεΐνες 14,6 γρ.
Υδατάνθρακες 56,3 γρ.
Λιπαρά 11 γρ.
Χοληστερίνη 5 mg
Νάτριο 302 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης