Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταλιατέλες με χταπόδι, ελιές και κάπαρη

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

taliateles-me-xtapodi-elies-kai-kapari

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το βράζετε στο ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, μαζί με 3 κουταλιές σούπας ξίδι και με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε ροδέλες.
  2. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό.
  3. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την κάπαρη και το χταπόδι. Ρίχνετε σταδιακά το κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές και αφήνετε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέστε το μαϊντανό.
  4. Ρίχνετε στο τηγάνι τις ταλιατέλες και ανακατεύετε ελαφρά.
  5. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
 Υλικά για 8 μερίδες:
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 μέτριο (1 κιλό) χταπόδι
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι τριμμένο

Αντί για ταλιατέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοχυλάκια, κοφτό μακαρονάκι ή και σπαγκέτι νο.10.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
350 γρ.
Ενέργεια 402 kcal
Πρωτεΐνες 27,6 γρ.
Υδατάνθρακες 50,8 γρ.
Λιπαρά 9,2 γρ.
Χοληστερίνη 60 mg
Νάτριο 423 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ