Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλάτα με αβοκάντο και καπνιστό σολομό

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες

 

salata avokanto solomo

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τη ρόκα και τα φυλλαράκια του μαϊντανού και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.
  2. Περιχύνουμε τα αβοκάντο με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, το μαϊντανό, τον άνηθο και το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτουμε το σολομό, κομμένο σε φέτες μισού εκατοστού.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε δυο κουταλιές χυμό λεμονιού και ρίχνουμε το μέλι για να λιώσει.
  6. Μόλις το μείγμα λεμονιού-μελιού κρυώσει, το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  7. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μαζί με τη μουστάρδα και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  8. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια. Κατόπιν περιχύνουμε όλο το μείγμα στη σαλάτα.
  9. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας το αβοκάντο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  10. Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 125 γρ. baby ρόκα
  • 30 γρ. φυλλαράκια μαϊντανού
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • 2 αβοκάντο μέτρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tips: Αντί για σολομό καπνιστό μπορείτε να προσθέσετε τόνο ή γαρίδες βραστές. Η σαλάτα με αβοκάντο και σολομό καπνιστό παρέχει αρκετή ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και παράλληλα να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 230 γρ.
Ενέργεια 392 kcal
Πρωτεΐνες 12,2 γρ.
Υδατάνθρακες 17,2 γρ.
Λιπαρά 30,5 γρ.
Χοληστερίνη 12 mg
Νάτριο 584 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ