Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα βινεγκρέτ

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες

 

salata-me-kotopoulo-kai-saltsa-vinegkret

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε το στήθος κοτόπουλου, κόψτε το προσεκτικά και ανοίξτε το σαν βιβλίο. Αλατοπιπέρωστε, ρίξτε λίγο θυμάρι και βάλτε το στο γκριλ να ψηθεί για 12 λεπτά (6 λεπτά από τη μία και άλλα 6 από την άλλη πλευρά). Βγάλτε το από το φούρνο και όταν κρυώσει, ψιλοκόψτε το.
  2. Εν τω μεταξύ, βράστε σε κατσαρολάκι το καλαμπόκι για 10 περίπου λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε και αφήστε το στην άκρη.
  3. Πλένετε τη ρόκα και το μαρούλι και τα ψιλοκόβετε. Τα ρίχνετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με το αβοκάντο, το τυρί, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια καθώς και το κοτόπουλο.
  4. Χτυπήστε στο μούλτι μία κουταλιά μουστάρδα, 2 κουταλιές μηλόξυδο, 1 κουταλιά μπαλσάμικο, 1 κουταλάκι μέλι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι με 6 κουταλιές ελαιόλαδο.
  5. Περιχύστε τη σαλάτα με το μίγμα, ανακατέψτε και σερβίρετε.
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 5 φύλλα μαρουλιού
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 100 γραμμ. κίτρινο τυρί light κομμένο σε κύβους
  • 240 γραμμ. στήθος κοτόπουλου ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες ή 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας

  • 1 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορους
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
Το κοτόπουλο μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο βρασμένο σε ταπεράκι 2 μέρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα (ψητό, βραστό)
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 230 γρ.
Ενέργεια 440 kcal
Πρωτεΐνες 27 γρ.
Υδατάνθρακες 16 γρ.
Λιπαρά 30 γρ.
Χοληστερίνη 55 mg
Νάτριο 722 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης