Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλάτα με ψητή μπριζόλα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες

 

salata me psiti brizola

Εκτέλεση

  1. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαγειρεύετε το καλαμπόκι, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 4-5 λεπτά. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ζωμό, το χυμό λάιμ, την πιπεριά και 1 φλιτζ. (185 γρ.) από το μαγειρεμένο καλαμπόκι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι αλάτι, ¼ κουταλάκι πιπέρι και το κόλιαντρο. Αφήνετε τη σως στην άκρη.
  3. Προθερμαίνετε το γκριλ. Αλείφετε μια σχάρα με λάδι και την τοποθετείτε 10-15 εκ. από την πηγή θερμότητας.
  4. Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε το κύμινο, τη ρίγανη, τις νιφάδες πιπεριάς και το  υπόλοιπο  αλατοπίπερο. Με αυτό το μείγμα τρίβετε την μπριζόλα από όλες τις πλευρές.
  5. Ψήνετε το κρέας στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το χαράζετε στο κέντρο για να ελέγξετε πόσο έχει ψηθεί. Αφού το βγάλετε, το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Κατόπιν, το κόβετε σε λεπτές φέτες και μετά σε κομμάτια  μήκους 5 εκ.
  6. Σε μια σαλατιέρα, αναμειγνύετε το μαρούλι, τα ντοματίνια , το κρεμμύδι, τα φασόλια και το υπόλοιπο καλαμπόκι. Προσθέτετε τη σως και ανακατεύετε καλά.
  7. Μοιράζετε τη σαλάτα σε πιάτα και τοποθετείτε στο καθένα μερικά κομμάτια κρέας. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 3 φλιτζ. (560 γρ.) φρέσκο καλαμπόκι ή κατεψυγμένο, που έχει ξεπαγώσει
  • ½ φλιτζ. (125 ml) ζωμό λαχανικών  
  • 2 κουταλιές χυμό λάιμ
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • ¼  φλιτζ. (10 γρ.) ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 2 κουταλάκια ξερή ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (μπούκοβο)
  • 375 γρ. μπριζόλα από πλευρό
  • 1 μαρούλι, κομμένο με το χέρι σε κομμάτια
  • 4 φλιτζ. (750 γρ.) ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ¾ φλιτζ. (90 γρ.) ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. (330 γρ.) κόκκινα ή μαύρα φασόλια, βρασμένα

Tips: Σε αυτό το κυρίως πιάτο συνυπάρχουν αρμονικά πολλά μυρωδικά. Αν δεν θέλετε να βράσετε τα φασόλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασόλια σε κονσέρβα. Μια απολαυστική συνταγή για σαλάτα με μπριζόλα!

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 380 γρ.
Ενέργεια 370 kcal
Πρωτεΐνες 22 γρ.
Υδατάνθρακες 39,5 γρ.
Λιπαρά 13,8 γρ.
Χοληστερίνη 55 mg
Νάτριο 727 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ