Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσχαρίσια μπριζόλα διαίτης

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Light

 

mosxarisia-brizola-diaitis

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και ταμπονάρουμε τις μπριζόλες. Τις ψήνουμε σε ανοιχτή ψησταριά ή στο γκριλ του φούρνου για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Γυρίζουμε τις μπριζόλες και τις ξεροψήνουμε από την άλλη πλευρά. Φροντίζουμε να παραμείνουν από μέσα ζουμερές.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Τις σερβίρουμε ζεστές και συνοδεύουμε με πιλάφι ή πατάτα ψητή και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 2 μερίδες:

 

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκκαλο (σπάλα ή καρέ περ. 200 γρ. έκαστη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Tips: Καλό είναι να στεγνώσουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν το ψήσιμο, στη συνέχεια το ψήνουμε σε δυνατή εστία και να το γυρίζουμε με λαβίδα ανά λεπτό. Τέλος, αν το αφήσουμε τουλάχιστον 5-8 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο θα ισορροπήσει και οι χυμοί του θα παραμείνουν στους ιστούς με αποτέλεσμα να είναι εύγευστο, ζουμερό και μαλακό. Συνταγή μοσχαρίσια μπριζόλα διαίτης με 285 θερμίδες ανά μερίδα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 170 γρ.
Ενέργεια 285 kcal
Πρωτεΐνες 44,8 γρ.
Υδατάνθρακες 0 γρ.
Λιπαρά 11,8 γρ.
Χοληστερίνη 180 mg
Νάτριο 397 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ