Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πίτσες-πίτες

 

pitsa-me-spanaki-kai-feta

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη πίτσας, πασπαλίζουμε το ταψί με το καλαμποκάλευρο και απλώνουμε τη ζύμη από πάνω.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
  3. Αλείφουμε τη βάση πίτσας με ελαιόλαδο, με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  4. Αρχικά στρώνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σκόρδο και πασπαλίζουμε ελαφριά με τη σκόνη σκόρδου. Στη συνέχεια στρώνουμε το μισό φλιτζάνι μοτσαρέλα, από πάνω το φρέσκο σπανάκι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι μοτσαρέλα, τη φέτα και στη κορυφή το βασιλικό.
  6. Ψήνουμε τη πίτσα στο προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω για 15 με 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 βάση για πίτσα
  • Καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½  κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αφυδατωμένο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι (115 γρ.) τυρί μοτσαρέλα light τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 ½  φλιτζάνι (105 γρ.) μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβας) σε φέτες
  • ½  φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • ¾  φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½  φλιτζάνι (75 γρ.) τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αντικαταστήσετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 175 γρ.
Ενέργεια 273 kcal
Πρωτεΐνες 14 γρ.
Υδατάνθρακες 22,5 γρ.
Λιπαρά 14,2 γρ.
Χοληστερίνη 35 mg
Νάτριο 478 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ